Pages

Monday, 20 May 2013

Sayur Kangkung Goreng

Assalamualaikum...

Nak syer resepi yg aku masak untuk dinner malam tadi
telur dadar
ikan masak kicap
dengan kangkung goreng biasa
da lame tak goreng kangkung belacan
sebab my sayang alegik dengan belacan
kesian kat dia
jadi aku goreng kangkung biasa je utk same2 boleh makan

ni bahan-bahannya :

  • Sayur kangkung
  • Bawang Merah *
  • Bawang Putih *
  • Cili Padi *
  • Cili Merah
  • Bawang Besar
  • Ikan Bilis *
  • Garam halus

tumbuk semua bahan yang bertanda * pastu bawang besar dan cili merah mayang mcm biasa.
tumiskan bahan yang telah ditumbuk masukkan bawang besar dan cili merah yg siap dipotong
da wangi masukkan sedikit garam
masukkan sayur kangkung dan renjis kicap
goreng kejap je jgn sampai sayur layu nanti zat hilang

itu je da siap taraaaa.....

kangkung goreng biasa versi sayer... Selamat Mencuba
aku suka masak mungkin banyak kat blog ni pasal resepi je. saja isi masa lapang syer ilmu yg ada ni semoga sikit sebanyak dpt jd rujukan.

p/s : 2 hari xupdate blog byk resepi nak syer tp plan2 lah dok. kalo hari minggu sibuk golek2 dgn anak nak tgk laptop pun xsempat hrp curi2 masa waktu kerja itupun kalo free skit. yg pntg keje siap.


1 comment:

  1. http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/wajib-tahu-ini-10-racun-paling.html
    http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/kenalkan-lea-dan-ava-si-kembar-identik.html
    http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/5-momen-mengerikan-di-film-film.html

    QQTAIPAN .ORG | QQTAIPAN .NET | TAIPANQQ .VEGAS
    -KARTU BOLEH BANDING, SERVICE JANGAN TANDING !-
    Jangan Menunda Kemenangan Bermain Anda ! Segera Daftarkan User ID nya & Mainkan Kartu Bagusnya.
    Dengan minimal Deposit hanya Rp 20.000,-
    1 user ID sudah bisa bermain 7 Permainan.
    • BandarQ
    • AduQ
    • Capsa
    • Domino99
    • Poker
    • Bandarpoker.
    • Sakong
    Kami juga akan memudahkan anda untuk pembuatan ID dengan registrasi secara gratis.
    Untuk proses DEPO & WITHDRAW langsung ditangani oleh
    customer service kami yang profesional dan ramah.
    NO SYSTEM ROBOT!!! 100 % PLAYER Vs PLAYER
    Anda Juga Dapat Memainkannya Via Android / IPhone / IPad
    Untuk info lebih jelas silahkan hubungi CS kami-Online 24jam !!
    • WA: +62 813 8217 0873
    • BB : D60E4A61
    • BB : 2B3D83BE
    Come & Join Us!

    ReplyDelete